Industriële wielen

Konijnenburg heeft al tientallen jaren ervaring in het produceren en verkopen van wielen. Onze industriële wielen komen uit eigen productie en vormen de basis voor een assortiment gericht op industrieën zoals bakkerijen, transportbedrijven etc. Wij bieden industriële wielen aan met verschillende belastbaarheden van 10 t/m 3.200kg.

Wielen voor de industrie

Konijnenburg is al sinds 1946 een betrouwbare leverancier van industriële wielen. Wanneer je kiest voor deze wielen, moeten ze perfect afgestemd zijn op jouw toepassing. Je wilt namelijk de beste kwaliteit producten en een gebruiksvriendelijke ervaring voor jouw klanten.

Waarvoor zijn industriële wielen geschikt?

Industriële wielen worden gebruikt in industriële omgevingen, zoals fabrieken en magazijnen. Ze worden vaak gebruikt om zware apparatuur en materialen te verplaatsen en zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals rubber of polyurethaan. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en zijn de prestaties van de wielen betrouwbaar. 

Konijnenburg levert onder andere wielen aan producenten van:

  • Transportband- en transportsystemen
  • Pallettrucks
  • Stapelaars
  • Heftrucks
  • Trolleys
  • Achtbaantreinen
  • Machinebouw

Welke industriële wielen zijn er?

Industriële wielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de toepassing waarvoor ze gebruikt worden. Ze zijn een belangrijk onderdeel van industriële transportmiddelen en spelen een grote rol in het verminderen van fysieke inspanning bij het verplaatsen van zware lasten. Konijnenberg heeft de volgende industriële wielen in het assortiment: 

Geleiderollen

Onze geleiderollen zijn beschikbaar in de materialen kunststof en Vulkollan. De geleiderollen van massief Vulkollan staan garant voor een hoog niveau van veiligheid en lage onderhoudskosten dankzij de hoge slijtvastheid van Vulkollan. Kunststof geleiderollen van Printhopan zijn gemiddeld belastbaar en zijn hierdoor minder geschikt om continu in beweging te zijn. Wel werken ze geruisloos en zijn ze bestand tegen vetten en oliën. Vulkollan geleiderollen zijn geschikt voor intensief gebruik en hebben een hoog draagvermogen door het thermo hardend polyurethaan. 

Groef-, flens en smalspoorwielen

Een groefwiel – ook wel spoorwiel of flenswiel genoemd, dient voor intensief gebruik onder zware tot zeer zware lasten. De massief ijzeren groefwielen hebben een V-groef geschikt voor een smalspoor. Naast massief ijzeren flenswielen zijn er ook groefwielen van staal of met een wielkern van massief staal. Deze wielen zijn hierdoor geschikt voor hoge belastingen.

Palletwagen wielen

Onze palletrollen en wielen voor palletwagens, stapelaars en andere heftrucks zijn gemaakt van polyurethaan, polyamide of Vulkollan loopvlak. Voor omgevingen met een risico op explosies of brand, bijvoorbeeld in de chemische en automobielindustrie, raden wij palletrollen met gepatenteerd elektrisch (antistatische) geleidend Vulkollan® loopvlak aan. 

Rubber- en Vulkollan aandrijfwielen

Elastische rubber wielen zijn geschikt voor een lage rolweerstand en voor intensief gebruik. Voor zware en/of intensieve industriële toepassingen hebben we een speciale reeks van elastische rubberen wielen met topkwaliteit elastisch rubber. Deze range is verkrijgbaar in alle maten en geschikt voor vele op maat gemaakte oplossingen. Deze wielen houden wij dan ook in grote getalen op voorraad. Vulkollan aandrijfwielen zijn enorm sterk en gemaakt van het krachtigste elastomeer dat er bestaat. Daardoor zijn de Vulkollan wielen perfect voor zware ladingen en extreme krachten.

Konijnenburg wielen

Konijnenburg wielen staat al sinds 1946 garant voor een optimale prijskwaliteitverhouding. Met eigen productie hebben we zicht op de hele keten. Hierdoor bieden we een uitgebreid assortiment en leveren we maatwerk. Daarnaast ontwikkelt Konijnenburg zich nog steeds verder met innovatieve oplossingen voor diverse toepassingen.